Λαγός Κρασάτος  Συνταγή κας Βάσως από το Μεσολόγγι

Λαγός Κρασάτος Συνταγή κας Βάσως από το Μεσολόγγι

ΥΛΙΚΑ

  • 1 λαγός
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο σκόρδο
  • 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 ποτήρια κόκκινο κρασί
  • 4-5 κουτ. σούπας πελτές
  • Φλούδα από 1 πορτοκάλι
  • Αλάτι – πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Κόβουμε το λαγό σε μέτρια κομμάτια, τα πλένουμε και τα στεγνώνουμε.
  • Σε μια φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε τα κομμάτια του λαγού με το ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν καλά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το τριμμένο γαρύφαλλο και 1 ποτήρι νερό κι αφήνουμε να βράσουν μέχρι να πιουν το νερό όλο.
  • Προσθέτουμε τα κρεμμύδια να σοταριστούν ελαφρά και σβήνουμε με το κρασί.
  • Προσθέτουμε τον πελτέ και την φλούδα πορτοκαλιού και αφού χαμηλώσουμε τη φωτιά βράζουμε για 1 ώρα περίπου. Το κρέας κρατάει λίγο και η σάλτσα μένει πηχτή και μελωμένη.

 

Καλή σας όρεξη