Λαγός Προβηγκίας

Λαγός Προβηγκίας

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 60 λεπτά

Υλικά (6 μερίδες):

  • 1 λαγός
  • 2 κρεμμύδια
  • 4-5 ντομάτες μεσαίου μεγέθους
  • πιπεριές πράσινες και κόκκινες νωπές ή κατεψυγμένες
  • 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδου
  • Ένα μικρό ματσάκι μαϊντανό
  • Ένα κλαδί θυμαριού
  • 4 φύλλα δάφνης
  • Μερικά φύλλα βασιλικού, φρέσκα ή κατεψυγμένα
  • 20 μαύρες ελιές
  • Μαργαρίνη ή ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Cornstarch

Παρασκευή της συνταγής:

Κόψτε το λαγό. Σε ένα τηγάνι από χυτοσίδηρο, τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά τα κρεμμύδια σε λίγο λάδι και μαργαρίνη.
Προσθέστε κόκκινες και πράσινες πιπεριές, κομμένες σε λεπτές λωρίδες. Δεν θέλουμε τα κρεμμύδια να πάρουν χρυσή όψη, θα πρέπει να παραμείνουν διαφανή.

Ψήστε το λαγό. Πετάξτε το λίπος λίγο πριν το σερβίρισμα. Σβήνετε το τηγάνι με λίγο κρύο νερό.
Βάλτε πίσω στο τηγάνι τα κομμάτια του λαγού. Προσθέστε το μείγμα κρεμμύδι, πιπεριές, αποφλοιωμένες ντομάτες και ρίχνετε το σκόρδο ψιλοκομμένο σε τέταρτα, το μαϊντανό και τον ψιλοκομμένο βασιλικό, το θυμάρι, τα φύλλα δάφνης και τις μαύρες ελιές, το αλάτι και το πιπέρι.
Σκεπάζουμε με νερό και κλείνουμε το καπάκι. Σιγοβράστε 1 ώρα έως 1 ώρα και 30 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος του λαγού.

Στο τέλος του μαγειρέματος, αφαιρέστε τα κομμάτια του λαγού και τοποθετείστε τα σε μια πιατέλα για να κρατήσει το κρέας ζεστό. Αφαιρέστε τα φύλλα θυμαριού και δάφνης. Αραιώστε το ζωμό με κρύο νερό και λίγο καλαμποκάλευρο. Ρίχνουμε στο τηγάνι το ζωμό που επιτρέπει να πυκνώσει η σάλτσα. Σερβίρετε αμέσως και απολαύστε τον υπέροχο λαγό.