Συνταγές

Λαγός «παραγεμιστός» με μυζήθρα και γιαούρτι

Από τον Γιώργο Τομαρά executive chef καθηγητή της σχολής γαστρονομίας Για την μαρινάδα: 1 λίτρο λευκό κρασί μοσχοφίλερο 2 κρεμμύδια ξερά 3 σκελίδες σκόρδο 4 δαφνόφυλλα 3 γαρύφαλλα 2 κλωνάρια σέλινο 2 καρότα Αλάτι θαλασσινό Μαύρους κόκκους πιπεριού Κύμινο σε…

Λαγός γεμιστός με μουστάρδα & λαχανικά μακαρόν

Από τον Κωνσταντίνο Συντάκα, executive chef καθηγητή της σχολής μαγειρικής Etoile Υλικά για 6 άτομα Ενας λαγός 2-2,5 κιλά Αλάτι Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 120 γρ μουστάρδα ντιζόν μέτρια 1 Πράσο 2 Καρότα Ρέβα Πράσινη πιπεριά Κατά προτίμηση σκόρδο 200ml κρασί μοσχοφίλερο…

Λαγός σάλτσα ροδιού, ξηρούς καρπούς & σταφίδες

Aπό τον Αλέξανδρο Μάνο executive chef και καθηγητή της σχολής Etoile Υλικά 1 λαγό ολόκληρο κομμένο σε μερίδες 2 κρεμμύδια ξερά 5 κ.σ. σταφίδες Φρέσκο θυμάρι 3 κ.σ. κουκουνάρι 50 ml. ξύδι κόκκινου κρασιού 200 ml. χυμό ροδιού 300 – 400 ml. ζωμό κοτόπουλο Κόκκοι πιπεριού 2 κ.σ. φουντούκια 2 κ.σ. αμύγδαλο λευκό 100 ml. ελαιόλαδο Αλάτι θαλασσινό…

Λαγός στιφάδο με σουμάκ

Το κρέας του λαγού, είναι το πιο νόστιμο κρέας από όλα τα κρέατα, το πιο πλούσιο σε πρωτεϊνες και το πιό φτωχό σε θερμίδες, εύπεπτο και ελαφρύ. Μαγειρεύται με πολλούς τρόπους, ο πιό γνωστός τρόπος είναι Ο Λαγός στιφάδο, με…

Μουσάχαν με λαγό

Το Παλαιστινιακό Μουσάχαν είναι ένα κυρίως πιάτο από την Παλαιστινιακή παραδοσιακή κληρονομιά και σημαίνει το ζεσταμένο. Σήμερα θα κάνουμε Μουσάχαν με λαγό. Υλικά για 6 άτομα: Λαγός 1 1/2 κιλό περίπου. 1 1/2 Κιλό άσπρα ξηρά κρεμμύδια. 6 Μέτριες Αραβικές…