
Λαγός Προβηγκίας
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
- 4 πόδια του λαγού
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 ματσάκι βασιλικό
- 1 garni μπουκέτο
- 1 κουτ. ψιλοκομμένα μυρωδικά
- 1 μεγάλο κουτί αποφλοιωμένες ντομάτες
- 1 κουτ. ζάχαρη κουταλιές της σούπας
- 2 κουταλιές της σούπας. κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
Παρασκευή της συνταγής:
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και ροδίζουμε το κρέας λαγού.
Βάλτε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κατσαρόλα.
Προσθέτετε το περιεχόμενο του δοχείου της τομάτας.
Ξύστε το κατώτατο σημείο του τηγανιού με μια ξύλινη κουτάλα.
Προσθέστε το μπουκέτο garni, μυρωδικά de Provence, τη ζάχαρη, τον ψιλοκομμένο βασιλικό, αλάτι και πιπέρι.
Ψήστε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
Η σάλτσα πρέπει να μειωθεί κατά το ήμισυ.
Βάλτε τα πόδια του λαγού στο τηγάνι και μαγειρέψτε 40 λεπτά.
Σερβίρετε το λαγό που συνοδεύεται από πολλά ζυμαρικά.