Λαγός Σπιτικός με Μουστάρδα
Υλικά (για 1 λαγό):
- 1 λαγός
- 1 μπουκάλι λευκό ξηρό κρασί
- 1 κομμάτι μουστάρδα Dijon
- 1 μικρό δοχείο της σούπας κρέμα γάλακτος
- Ελαιόλαδο (ή βούτυρο)
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 5 ασκαλώνια (ή μη, κρεμμύδια)
- 3 φύλλα δάφνης
- 1 κλαδάκι θυμάρι
- Μαϊντανός, αλάτι, πιπέρι
- 1 κύβος ζάχαρη (προαιρετικά)
- 1 καρότο (προαιρετικό) αλλά … ο λαγός συμπαθεί τα καρότα!
Παρασκευή της συνταγής:
Κόβουμε το λαγό σε κομμάτια και επαλείφουμε απαλά με μουστάρδα.
Τηγανίζουμε τα κομμάτια με λίγο λάδι χωρίς να καίει.
Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα τρία τέταρτα του μπουκαλιού με λευκό κρασί με το σκόρδο κομμένο σε μικρά κομμάτια, τη δάφνη, το θυμάρι, καρότο κομμένο σε φέτες και τη ζάχαρη.
Αφαιρούμε τα κομμάτια του λαγού και τα κρατάμε ζεστά. (ζεστός λαγός είναι πάντα ευπρόσδεκτος).
Προσθέτουμε λίγο λάδι και τα καφέ (σωταρισμένα) κρεμμυδάκια κομμένα σε φέτες.
Προσθέτουμε το λαγό και ύστερα το ζεστό λευκό κρασί.
Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε την κρέμα (σάλτσα που δημιουργήσαμε), τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και μια κουταλιά της σούπας μουστάρδα.
Αξιοποιήστε τον ελεύθερο χρόνο σας προετοιμάζοντας τον ουρανίσκο σας πίνοντας το υπόλοιπο κρασί.
Όταν ψηθούν, τοποθετούμε τα κομμάτια του λαγού σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με μαϊντανό.
Σουρώνουμε τους χυμούς από το μαγείρεμα (προαιρετικά) και ανακατεύουμε με την κρέμα μουστάρδας.
Μαγειρεύουμε ένα λεπτό χωρίς να βράζει και περιχύνουμε τα κομμάτια του λαγού με αυτό το μίγμα.