Λαγός με Σκορδαλιά
Συνταγή φίλου από το Ρέθυμνο
Υλικά συνταγής:
- Ένας λαγός καθαρισμένος και τεμαχισμένος
- Ένα φλυτζανάκι του καφέ ξύδι.
- Ένα φλυτζάνι λάδι.
- Ένα φλυτζάνι κρασί.
- Λίγο αλάτι και πιπέρι.
- Σκορδαλιά (ποσότητα κατά την προτίμησή μας).
Προεργασία
- Ξεπλένουμε καλά το λαγό με καθαρό νερό και τον περνάμε με λίγο ξύδι, περίπου ένα μεγάλο φλυτζάνι καφέ.
- Παρασκευάζουμε τη σκορδαλιά όπως γίνεται σε κάθε περιοχή, με πατάτες ή ψωμί.
Τρόπος παρασκευής:
- Βάζουμε το λαγό στην κατσαρόλα με το λάδι και τσιγαρίζουμε το λαγό σε δυνατή φωτιά.
- Αφού τσιγαριστεί καλά ο λαγός με το λάδι, τον σβήνουμε με λίγο κρασί και προσθέτουμε μετά αλάτι και πιπέρι.
- Κατόπιν συνεχίζουμε το ψήσιμό του στην κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή και σιγανή φωτιά με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας, μέχρι ο λαγός να ψηθεί. Φυσικά ο χρόνος ψησίματος του λαγού καθορίζεται από εμάς σύμφωνα με το πόσο σκληρό είναι το κρέας ή όχι.
- Όταν ο λαγός είναι έτοιμος τον περιχύνουμε με την σκορδαλιά και τον αφήνουμε να σιγοψηθεί για ακόμη 10-15 λεπτά και μετά τον σερβίρουμε.
Καλή όρεξη