Λαγός με Σκορδαλιά

Λαγός με Σκορδαλιά

Συνταγή φίλου από το Ρέθυμνο

 

Υλικά συνταγής:
  • Ένας λαγός καθαρισμένος και τεμαχισμένος
  • Ένα φλυτζανάκι του καφέ ξύδι.
  • Ένα φλυτζάνι λάδι.
  • Ένα φλυτζάνι κρασί.
  • Λίγο αλάτι και πιπέρι.
  • Σκορδαλιά (ποσότητα κατά την προτίμησή μας).

 

Προεργασία
  • Ξεπλένουμε καλά το λαγό με καθαρό νερό και τον περνάμε με λίγο ξύδι, περίπου ένα μεγάλο φλυτζάνι καφέ.
  • Παρασκευάζουμε τη σκορδαλιά όπως γίνεται σε κάθε περιοχή, με πατάτες ή ψωμί.

 

Τρόπος παρασκευής:
  • Βάζουμε το λαγό στην κατσαρόλα με το λάδι και τσιγαρίζουμε το λαγό σε δυνατή φωτιά.
  • Αφού τσιγαριστεί καλά ο λαγός με το λάδι, τον σβήνουμε με λίγο κρασί και προσθέτουμε μετά αλάτι και πιπέρι.
  • Κατόπιν συνεχίζουμε το ψήσιμό του στην κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή και σιγανή φωτιά με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας, μέχρι ο λαγός να ψηθεί. Φυσικά ο χρόνος ψησίματος του λαγού καθορίζεται από εμάς σύμφωνα με το πόσο σκληρό είναι το κρέας ή όχι.
  • Όταν ο λαγός είναι έτοιμος τον περιχύνουμε με την σκορδαλιά και τον αφήνουμε να σιγοψηθεί για ακόμη 10-15 λεπτά και μετά τον σερβίρουμε.

Καλή όρεξη