Λαγός Κρασάτος Συνταγή κας Βάσως από το Μεσολόγγι
ΥΛΙΚΑ
- 1 λαγός
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο
- 1 μέτριο σκόρδο
- 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 ποτήρια κόκκινο κρασί
- 4-5 κουτ. σούπας πελτές
- Φλούδα από 1 πορτοκάλι
- Αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε το λαγό σε μέτρια κομμάτια, τα πλένουμε και τα στεγνώνουμε.
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε τα κομμάτια του λαγού με το ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν καλά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το τριμμένο γαρύφαλλο και 1 ποτήρι νερό κι αφήνουμε να βράσουν μέχρι να πιουν το νερό όλο.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια να σοταριστούν ελαφρά και σβήνουμε με το κρασί.
- Προσθέτουμε τον πελτέ και την φλούδα πορτοκαλιού και αφού χαμηλώσουμε τη φωτιά βράζουμε για 1 ώρα περίπου. Το κρέας κρατάει λίγο και η σάλτσα μένει πηχτή και μελωμένη.
Καλή σας όρεξη