Λαγός μαρινάτος στη γάστρα
Συνταγή φίλης από τα Χανιά
(την οποία είχε κληρονομιά από τη γιαγιά της)
ΥΛΙΚΑ
- 1 λαγός περίπου 1 ½ κιλό κομμένος σε μερίδες
- Μία κούπα ελαιόλαδο
- 4-5 πατάτες μεγάλες
- 4 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε φέτες
- 1 ποτήρι ξύδι από μήλο
- 1 ποτήρι νερό
- 220 γρ. Μαυροδάφνη
- 3 ξερά κρεμμύδια μεγάλα
- 3 καρότα σε λεπτές φέτες
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 2 φύλλα δάφνης
- 2-3 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ξεπλένουμε το λαγό με νερό και ξύδι και τον στραγγίζουμε.
- Μετά τον τοποθετούμε στη γάστρα με τα υπόλοιπα υλικά.
- Τον αφήνουμε να μαριναριστεί 24 ώρες στο ψυγείο.
- Βάζουμε την γάστρα στους 160-170 βαθμούς και σιγομαγειρεύουμε για 2 ώρες.
- Κατά διαστήματα ξεσκεπάζουμε και ρίχνουμε από το ζουμί πάνω στο λαγό να μην ξεραθεί.
- Τον γυρίζουμε και από την άλλη μεριά και μετά από 1 ώρα στο φούρνο ρίχνουμε τις πατάτες και τα μπαχαρικά της αρεσκείας μας.
Σας εύχομαι καλή επιτυχία.
Η συνταγή μού έχει δοθεί από γιαγιά φίλης από την Κρήτη και είναι αριστούργημα.