Λαγός μαρινάτος στη γάστρα

Λαγός μαρινάτος στη γάστρα

Συνταγή φίλης από τα Χανιά
(την οποία είχε κληρονομιά από τη γιαγιά της)

ΥΛΙΚΑ

  • 1 λαγός περίπου 1 ½ κιλό κομμένος σε μερίδες
  • Μία κούπα ελαιόλαδο
  • 4-5 πατάτες μεγάλες
  • 4 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε φέτες
  • 1 ποτήρι ξύδι από μήλο
  • 1 ποτήρι νερό
  • 220 γρ. Μαυροδάφνη
  • 3 ξερά κρεμμύδια μεγάλα
  • 3 καρότα σε λεπτές φέτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2-3 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ξεπλένουμε το λαγό με νερό και ξύδι και τον στραγγίζουμε.
  • Μετά τον τοποθετούμε στη γάστρα με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Τον αφήνουμε να μαριναριστεί 24 ώρες στο ψυγείο.
  • Βάζουμε την γάστρα στους 160-170 βαθμούς και σιγομαγειρεύουμε για 2 ώρες.
  • Κατά διαστήματα ξεσκεπάζουμε και ρίχνουμε από το ζουμί πάνω στο λαγό να μην ξεραθεί.
  • Τον γυρίζουμε και από την άλλη μεριά και μετά από 1 ώρα στο φούρνο ρίχνουμε τις πατάτες και τα μπαχαρικά της αρεσκείας μας.

 

Σας εύχομαι καλή επιτυχία.
Η συνταγή μού έχει δοθεί από γιαγιά φίλης από την Κρήτη και είναι αριστούργημα.