Λαγός Προβηγκίας με Θυμάρι

Λαγός Προβηγκίας με Θυμάρι

Συστατικά (για 4 άτομα)

  • 1 Λαγός κομμένος σε μικρά κομμάτια
  • 8 μικρά κρεμμυδάκια
  • 4 κουταλιές της σούπας λευκό ξηρό κρασί
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 150 g lardons
  • 1/2 καρότο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα απαλή
  • 10 σκελίδες σκόρδου
  • 2 μήλα ψιλοκομμένα

 

Για τη γέμιση:
6 μικρές πατάτες
80 γρ βούτυρο
Τζατζίκι

Συνολικός χρόνος ψησίματος: (σύντομος) 30 λεπτά

 

Παρασκευή της συνταγής:

Καθαρίστε και ψιλοκόψτε τα κρεμμυδάκια.
Αφήστε να ροδίσουν στο τηγάνι με το βούτυρο.
Προσθέστε το μπέικον, τα καρότα σε λεπτές φέτες, σκελίδες σκόρδο με τη φλούδα και το λαγό.
Τηγανίζουμε συνολικά 10 λεπτά, ανακατεύοντας 2 ή 3 φορές.
Προσθέστε τη μουστάρδα, ανακατεύοντας στο λευκό κρασί, τη δάφνη και το θυμάρι.
Σκεπάστε και σιγοβράστε περίπου 1 ώρα σε μέτρια φωτιά.
Τέλος, ξεφλουδίστε τις πατάτες. Πλύντε τις πατάτες και στεγνώστε προσεκτικά.
Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και προσθέστε τα μήλα.
Τηγανίζουμε 30 λεπτά ανακινώντας συχνά ώστε να ροδίσουν.
Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο chervil και θυμάρι πριν να σερβίρουμε.