Λαγός σαλμί

Λαγός σαλμί

Υλικά (4-6 άτομα)
. 1-1½ κιλό λαγό (κομμένο σε μερίδες)
. 1 μεγάλο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
. 2 κουταλιές ελαιόλαδο
. 2 κουταλιές αλεύρι
. 1-2 φλιτζάνια χλιαρό νερό
. Αλάτι

Για τη μαρινάτα
. 1 lt κόκκινο κρασί
. 1 μεγάλο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
. 2 κλωνάρια σέλινο
. 1 καρότο (κομμένο σε ροδέλες)
. 3-4 φύλλα δάφνης
. 1 μπαστουνάκι κανέλα
. 3-4 γαρίφαλα
. Μαύρο πιπέρι σε κόκκους

Εκτέλεση
Μαρινάρετε το λαγό τουλάχιστον για 24 ώρες στο ψυγείο, τον στραγγίζετε και τον βάζετε σε ένα μπολ. Σοτάρετε για 2-3΄ το κρεμμύδι και το αλεύρι, προσθέτετε το λαγό και τον σοτάρετε για 5-6΄. Προσθέτετε τη μαρινάτα, αλάτι και νερό και ψήνετε 11/2-2 ώρες σε μέτρια θερμοκρασία. Βγάζετε το λαγό από την κατσαρόλα, σουρώνετε τη σάλτσα και περιχύνετε το λαγό.