Λαγός στιφάδο ελαφρύ που τρώγεται και βράδυ

Λαγός στιφάδο ελαφρύ που τρώγεται και βράδυ

Συνταγή Βάσως Σωτηρίου
(από την μητέρα μου)

 
ΥΛΙΚΑ

  • 1 λαγός περίπου 1 ½ κιλό κομμένος σε μερίδες
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι ξύδι βαλσάμικο
  • 2-3 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε φέτες λεπτές
  • 2 φύλλα δάφνη
  • 3 σκελίδες σκόρδο.
  • Αλάτι – πιπέρι
  • 3-4 κουταλιές πελτές ντομάτας
  • 1 ½ κρεμμύδια ψιλά για στιφάδο ξερά
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και φέρνουμε από όλες τις μεριές το λαγό να ροδίσει.
  • Προσθέτουμε τα κρεμμύδια – σκόρδα – δάφνη – ζάχαρη.
  • Φέρνουμε λίγο γύρω τα κρεμμύδια σε φέτες να σοταριστούν.
  • Προσθέτουμε τον πελτέ με νερό μέχρι να σκεπαστεί ο λαγός.
  • Αφού πάρει βράση σκεπάζουμε την κατσαρόλα να μην παίρνει αέρα από πουθενά.
  • Όταν ο λαγός αρχίσει να τσιμπιέται προσθέτουμε τα μικρά κρεμμυδάκια που έχουμε σε νερό να φύγει η σπιρτάδα.
  • Προσθέτουμε το βαλσάμικο ξύδι και αφήνουμε να βράσει και να μελώσει η σάλτσα του.

 

Καλή επιτυχία.
Είναι μια συνταγή που το μυστικό της είναι το σιγόβρασμα.
Η μητέρα μου μαγείρευε στο τζάκι σε χαλκωματένια κατσαρόλα και
έβαζε ζυμάρι γύρω – γύρω να μην παίρνει αέρα καθόλου.
Εγώ την κάνω 20 χρόνια στην Ταβέρνα και το λαγό τον τρώγανε βράδυ
και όλοι έλεγαν πόσο ελαφρύ στιφάδο είναι.