Στιφάδο Λαγός
ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΜΑΡΙΑΣ ΑΠΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Υλικά
- 1 λαγός περίπου 2 κιλά
- 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
- 1 φλιτζάνι τσαγιού κρασί
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2-3 φύλλα δάφνης
- Αλάτι – πιπέρι σε κόκκους
- 1 κιλό κρεμμυδάκια
- 2 φλιτζάνια χυμό ντομάτας
Εκτέλεση
• Κόβουμε τον λαγό σε μερίδες, τον πλένουμε με ξυδόνερο και τον αφήνουμε για ένα βράδυ σε μαρινάτα με το κρασί, τα φύλλα δάφνης και το πιπέρι στο ψυγείο.
• Βγάζουμε τα κομμάτια από τη μαρινάτα και τα σωτάρουμε.
• Όταν πάρουν χρώμα ρίχνουμε τα κρεμμύδια και σωτάρουμε μέχρι να ξανθύνουν.
• Προσθέτουμε τη μαρινάτα, αλάτι και την Ντομάτα.
• Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 2,5 ώρες μέχρι να μαλακώσει και να πήξει η σάλτσα.
– Σερβίρουμε σε μέτρια θερμοκρασία για να διατηρήσουμε την υφή της σάλτσας και για να μην χάσουμε την ιδιαίτερη γεύση του.
– Συνοδεύουμε με κόκκινο ξηρό οίνο.
Καλή σας όρεξη.