Στιφάδο Λαγός

Στιφάδο Λαγός

ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΜΑΡΙΑΣ ΑΠΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
 
Υλικά

  • 1 λαγός περίπου 2 κιλά
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού κρασί
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2-3 φύλλα δάφνης
  • Αλάτι – πιπέρι σε κόκκους
  • 1 κιλό κρεμμυδάκια
  • 2 φλιτζάνια χυμό ντομάτας

 
Εκτέλεση
• Κόβουμε τον λαγό σε μερίδες, τον πλένουμε με ξυδόνερο και τον αφήνουμε για ένα βράδυ σε μαρινάτα με το κρασί, τα φύλλα δάφνης και το πιπέρι στο ψυγείο.
• Βγάζουμε τα κομμάτια από τη μαρινάτα και τα σωτάρουμε.
• Όταν πάρουν χρώμα ρίχνουμε τα κρεμμύδια και σωτάρουμε μέχρι να ξανθύνουν.
• Προσθέτουμε τη μαρινάτα, αλάτι και την Ντομάτα.
• Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 2,5 ώρες μέχρι να μαλακώσει και να πήξει η σάλτσα.

– Σερβίρουμε σε μέτρια θερμοκρασία για να διατηρήσουμε την υφή της σάλτσας και για να μην χάσουμε την ιδιαίτερη γεύση του.
– Συνοδεύουμε με κόκκινο ξηρό οίνο.
 
Καλή σας όρεξη.