Λαγός γεμιστός με μουστάρδα & λαχανικά μακαρόν
Από τον Κωνσταντίνο Συντάκα, executive chef καθηγητή της σχολής μαγειρικής Etoile
Υλικά για 6 άτομα
- Ενας λαγός 2-2,5 κιλά
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 120 γρ μουστάρδα ντιζόν μέτρια
- 1 Πράσο
- 2 Καρότα
- Ρέβα
- Πράσινη πιπεριά
- Κατά προτίμηση σκόρδο
- 200ml κρασί μοσχοφίλερο Μαντινεία
- 500ml ζωμό κοτόπουλο
- Μπουκέτο αρωματικών
- Λαχανικά διάφορα αρωματικά
- 120γρ. ψίχα ψωμί
- βούτυρο
- Μαϊντανός
- Σχοινόπρασο
Τρόπος παρασκευής
Ξεκοκαλίζουμε το λαγό.
Καθαρίζουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε σε λεπτά στικς.
Τα σοτάρουμε με βούτυρο με τα αρωματικά και το σκόρδο.
Αλατοπιπερώνουμε το εσωτερικό του λαγού και αλείφουμε με μουστάρδα, ψίχα ψωμί και αραδιάζουμε κατά μήκος τα λαχανικά.
Κλείνουμε, δένουμε με σπόγγο μαγειρικής.
Σε βαθύ τηγάνι ροδίζουμε το λαγό και ρίχνουμε αρωματικά λαχανικά χοντροκομμένα και μπουκέ γκαρνί .
Σβήνουμε με κρασί και ζωμό.
Βάζουμε τον λαγό σε ταψί βαθύ και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160ο C για 50-60 λεπτά.
Κόβουμε τον λαγό με κοφτερό μαχαίρι και σερβίρουμε όπως επιθυμούμε.
Σερβίρουμε με πουρέ κολοκύθας ή τηγανιτά τσιπς πατάτας.
Οι επιστήμονες και επαγγελματίες διεθνείς Αρχιμάγειρες της Etoile ελέγχουν εξονυχιστικά όλες τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται στα εργαστήρια της σχολής για την ποιότητά τους και την ασφάλεια στην παρασκευή και μετακίνησή τους. Όλοι οι προμηθευτές και χορηγοί των εργαστηρίων μας είναι ελεγμένοι για την ασφάλεια των τροφίμων και των προϊόντων τους με τις πιο αυστηρές διαδικασίες, διαθέτοντας υποχρεωτικά αναγνωρισμένη πιστοποίηση HACCP.
– Πηγή: IIEK Etoile by Les Chefs (χορηγός της σχολής για το έτος 2015-2016)